Informace

Deaktivace Facebooku je ztráta času

Deaktivace Facebooku je ztráta času

Facebook vás stále sleduje, i když deaktivujete svůj účet. Pokud se vám líbí mnoho dalších po celém světě, byli jste zděšeni nedávnými obviněními o zásadách ochrany osobních údajů a ochrany dat uživatelů Facebooku, možná jste deaktivovali svůj účet, abyste získali určitou vzdálenost. Ukázalo se však, že i deaktivace vašeho profilu na Facebooku má malý vliv na to, aby Facebook zastavil shromažďování údajů o vás.

SOUVISEJÍCÍ: FACEBOOK SE ŽÁDÁ UŽIVATELŮ, POKUD JE TO „DOBRÉ PRO SVĚT“ V ANKETĚ

I bez aktivního účtu bude Facebook i nadále sledovat vaše pohyby na webu a shromažďovat data pro případ, že byste se rozhodli vrátit na temnou stranu. Facebook říká, že odstraní všechna vaše data, pouze pokud trvale smažete svůj účet.

Facebook chce „sloužit vám nejlépe“

Společnost říká, že i nadále shromažďují vaše data, a to i po deaktivaci, aby vám mohli co nejlépe sloužit, až se vrátíte. Zjistit přesně, co o vás Facebook sleduje a shromažďuje, je přinejlepším obtížné, ale ještě těžší, když jste technicky deaktivováni.

Web navrhuje deaktivaci jako způsob správy soukromí, ale neříká, že vás bude v tomto režimu nadále sledovat. Nedostatečná transparentnost Facebooku je zavádějící, řekla Kathleen McGee, bývalá šéfka internetového úřadu generálního prokurátora státu New York, CNET, že si myslí, že většina lidí předpokládá, že práce bude deaktivována, což znamená, že váš účet již nebude aktivně sledován.

Dotyčná pověst

Není to poprvé, co je Facebook vágní ohledně toho, co dělá v zákulisí. V březnu 2018 byl Facebook vystaven silnému tlaku, když vyšlo najevo, že britská poradenská firma Cambridge Analytica shromažďuje informace o lidech na sociální síti prostřednictvím několika osobnostních kvízů.

SOUVISEJÍCÍ: FACEBOOK CHALLENGES CAMBRIDGE ANALYTICA FINE S ODVOLÁNÍM

Výsledný skandál způsobil, že mnoho lidí smazalo nebo deaktivovalo svůj účet, a nový výzkum z Pew Research Center zjistil, že 42 procent Američanů si v určitém okamžiku během minulého roku dalo pauzu od sociální sítě.

Pokud se cítíte samolibě, protože jste smazali svůj Facebook nebo jste se nikdy nezaregistrovali k účtu, začněte - zamyslete se znovu.

Tlačítko Záludné sdílení

Facebook pravděpodobně již sleduje vaše internetové návyky pomocí nástrojů, jako je Facebook Pixel, a pluginů, jako je tlačítko Sdílet na stránkách. Tlačítko Sdílet na Facebooku je na více než 275 milionech webových stránek. Nenáročné tlačítko umožňuje inzerentům zjistit, jaký druh obsahu si prohlížíte.

SOUVISEJÍCÍ: FACEBOOK ODMÍTÁ ÚPRAVY, ŽE SDÍLENÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SPOLEČNOSTI TECH GIANTS

Proto jste viděli spoustu reklam na dovolenou, pokud jste procházeli hotely na jiné kartě. I když nejste držitelem účtu, Facebook může sledovat vaše zvyky prostřednictvím vašich prohlížečů a zobrazovat vám cílené reklamy prostřednictvím sítě Facebook Audience Network.

Závěrem tedy je, zda jste aktivním uživatelem Facebooku, deaktivovali jste svůj účet nebo dokonce nepoužíváte platformu sociálních médií, Facebook vás sleduje.


Podívejte se na video: Ztráta času - Jogging (Leden 2022).